Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Apropå gårdagens sista skrift från mig....


Jag är ingen poet , men.....

Ironi
är poetens "vapen"
vid "prekära" lägen
eller när det så
känns angeläget

Ingen poet jag är
men, i ironin, fasligt "kär"
den tar jag till
i regn och rusk
eller när jag vill
"örfila" nå´n "slusk"

Ironin
passar bra

det känns bara

man ,till inget
sig förbinder
inget "vingel"
inga hinder

Jag blir,aldrig, poetauktoriteten,
som , prålig, svassar i societeten
inga "bestsellers" ger mig
stålar
hur vackra fraser , jag än
"målar"
Och fler ,säkert, till mig
"tvålar"
men, till dem, jag ,envist,
"vrålar" :
" Jag vill , för amatörismen,
att vi skålar !"

----





Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 273 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-10-21 16:46



Bookmark and Share


  Connie
Så sant!

Om en diktare tolkar sin egen dikt begränsar han dess hemligheter! Länge leve amatörismen!!!
2010-10-26

  Larz Gustafsson VIP
Jag är poet. Annars vore jag inte här.
2010-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska