Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ha en trevlig kväll!

 

Klockan är 22,39, hon ler vänligt och önskar mig en trevlig kväll.

Hon är väldigt blond och väldigt svensk även fast hon är norsk. Hon vet inte, tänker jag, hon vet inte hur det är. Hon kan le sådär vänligt och önska en trevlig fortsättningen på kvällen fast den redan är snart elva. Hur lång kväll har hon egentligen, skall hon gå vidare ut och parta nu när hon slutat jobbet? Det kanske är det de gör meteorologerna på TV, efter klockan 23 går de på Afterwork.

Hon är väldigt blond och väldigt svensk, tänker jag, och tittar ner på bandaget runt min arm. En plötslig smäll från ingenstans när jag var i mitt eget vardagsrum.

Han jagar dem med utländsk bakrund, säger de, men hur vet han det? När blir man svensk? Hur ser en svensk ut? Blir jag svensk om jag färgar håret blont och tar en korv med bröd? Eller skall jag kanske svälja lite lagom renat och skrika Baaaaajern och skita ner hela stan med ölburkar på vägen till stadion. Blir jag en lagom svensk då?

Hon är blond och söt och väldigt svensk och hon kan mycket väl ha en trevlig kväll framför sig även fast klockan är 22,39.

Men jag är inte blond

 




Fri vers (Prosapoesi) av Lena Krantz VIP
Läst 371 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2010-10-22 18:20



Bookmark and Share


  Pauline Pousár
Jag tänkte lite likadant när jag hörde nyheterna om skotten i Malmö.. Bra skrivet. En tänkvärd reflektion!
2010-10-24

  Carola Zettergren
Just det, mycket vasst och bra det här!
2010-10-24

  Ola Rydberg
Härligt bett i denna
2010-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Lena Krantz
Lena Krantz VIP