Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till Mina barn

Jag släcker lampan som lyst upp rummet.
Den lampan som jagade bort spöken.

Stoppar om täcket så de inte fryser.
Pussar dem var och en på pannan.

Står en stund i dörren för att höra dem andas.
Lätta små andetag som sprider lugn i rummet.

Ställer sedan deras dörr på glänt.
Lite ljus från rummet bredvid får vara tänt.

När jag lägger mig i min säng lyssnar jag igen.
Lyssnar efter de små stegen som kommer smygande.

Sömndruckna kommer de in och lägger sig hos oss.
Kryper ner tätt intill för att åter somna om.

Det är trångt i sängen där de tar sin plats.
Jag kommer vakna stel i ryggen men det gör inget.

Sakta stänger jag mina ögon och tänker mig bort.
I takt till deras andetag somnar även jag.




Fri vers (Fri form) av Destikado VIP
Läst 488 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-10-10 21:02



Bookmark and Share


  Angel of love
Kärlek i hela texten...
Väldigt fin.
2013-09-09

  Palett
En fin pappa-beskrivning !!
2012-10-10

  Osvalds_Dotter VIP
underbart och igenkännande =)
2012-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Destikado
Destikado VIP