Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I dina drömmar

Du spritter till och får mig att vakna
oroad böjer jag mig fram och studerar dina andetag.
Är det något i denna värld du kommer sakna?

Vart för dig dina drömmar inatt?
Nya äventyr dig genom natten styr,
roligt är det då du brister ut i skratt.

Ännu sover du i sängen trygg,
utanför finns onda ting men dörren dit är låst.
Pappas säng är din borg inatt, stadigt byggd.

En dag kommer sanningarna i livet fram,
sårande, hemska och förstörande.
Här och nu vilar du i min trygga famn.

Sov nu och låt dina drömmar föra dig dit du vill.
Idag trygg i faders borg,
Styr dina steg långt och lite till.

Du kommer prövas av svåra val,
när dina steg tvekar i stilla kval.
Minns min trygga famn, som åter styra dig på vägen fram.




Fri vers (Fri form) av Destikado VIP
Läst 325 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-09-19 22:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Destikado
Destikado VIP