Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hallå livet



Hallå livet
Är det utförbacke nu
Ok det kan de vara
Men varför måste de luta så förbaskat…

Det rullar på så fort
Veckorna är snabba som dagar
Månaderna är som veckor
Och åren bara rullar på

Hallå livet
Kan du lugna ner dej lite
Du har för bråttom
Jag vill att det ska lugna ner sej
Varför kan de inte gå lika långsamt
Som en fredag i skolan på mellanstadiet
De blev aldrig helg

Jag hinner inte med allt jag vill
Allt jag tänkt om du ska tjurrusa såhär
Lunga dej lite livet
Jag vill ha tid…..
Mer tid
Och kanske långsammare tid….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 352 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2010-10-27 11:59



Bookmark and Share


  Niclas Petersson VIP
Bra beskrivning av en välbekant känsla.
Gillar.
2010-10-30

  Mats Henricson
Träffsäkert om en känsla som drabbar oss som passerat en viss ålder och fått "de grå tinningarnas charm"....
2010-10-28

  Mr Lindemann VIP
Hör
den ohördas
tystnande mummel
och
Se
den oseddas
instängda blick
Är den en spegel,
eller en dörr
till ett liv du inte
vill se?
Är den en viskande gåta,
som skrämmer?
För att den är främmande,
eller alltför bekant?
2010-10-27

  LovisaCecilia
Ett mästerverk från din sida, även om jag inte känner igen mig ett smack. Kan knappt bärja mig för att få se resten av livet, vill åldras bli gamal och vis(are). Men fortfarande, fantastisk dikt, värd att läsa om och om och om igen.
2010-10-27

  Kjell A. H Lundin
Sååå bra... stormande ovationer!

Jädrar vad bra undringar!

Får jag använda detta och citera dig?

Varm hälsning
Kjell
2010-10-27

  Bibbi VIP
Exakt min känsla också.
2010-10-27

  queenia
det har onekligen med åldern att göra... hejdär gubbe... ;)
2010-10-27
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO