Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Inspirerad" av laserskotten mot invandrare i Stockholm (tidigt 90-tal) och i Malmö(2010)... , "spekulationer".......


Mänskliga måltavlor...

Deras "brott" var
de "hörde inte hit"
främmande personer
blev som måltavlor
för en sjuk mördare
med blod i blicken

Han smög i natten
med sin laserlysande
bössa
Vaktade på rov
och tillfälle att dräpa
oskyldigt blod
var bestämt att flyta
oskyldiga liv
han mot dem
sig förbryta

En omänsklig, mörk gestalt
utan känslor
endast hat
och galenskap
inget vett
och ingen sans

Polisen famlar i mörkret
fast de borde VETA
vilka de ska söka bland
de med heilandet i blick
och arm
de finns i detta land
DE kan göra sån´t
det är deras mått
Ta Rassarna i förhör !
Ställ dem mot väggen
det är de som förstör
de rasistiska dräggen !
bland dem "han" står att
finna
måtte polisen ta´n innan mer blod
rinna !

---




Fri vers (Fri form) av Mats Henricson
Läst 217 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-10-22 23:34



Bookmark and Share


  aol
rn ruggigt sann skrift som lyfter hemskheten mot ytan,
2010-10-23

  lilla t
lasermannen, *ryser* och nu är det aktuellt igen man kan undra hur det kommer sig, att människan räds olikheter.
2010-10-23

  Citronsocker
En text som är mycket aktuell idag...
Tack för de läsvärda orden!
2010-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska