Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jerry Springer är programledare för ett slags "reality-program" där man "parar ihop" , mestadels, människor i olika grader av upplösningstillstånd , människor,som ,skändligt, har svikit eller blivit svikna av varandra ! Horor och strippor hälsar ofta på,o


"Min odé till Jerry Springer !"

Likheten med antikens gladiatorspel är slående, det enda som saknas är dödsfallen och blodsutgjutelsen ! Springers securityvakter avvärjer alla tendenser till våld. Hitintills ! Detta motbjudande spektakel har inspirerat mig till en dikt om denne, "Vulgaritetens Apostel", Jerry Springer...

"Min Odé till Jerry Springer !"

Jerry Springer
behöver ingen jingel
han har sin publik
Sensationslysten !
Blodtörstig !
Hänsynslös !

Ju råare desto bättre !
Ju vidrigare desto häftigare !

Jerry Springer
har funnit konceptet
tappar ej koncepten
njuter av sin roll
en stillsam kommentator
till vulgära skeenden
"Dråpliga repliker"
till våldsamma eländen !
Publiken vädrar blod
Springer vid sin "tron"
med "suverän överhöghet"
gisslar han "populasens
mentala tröghet"

Springer ÄR en "Blodigel"
en "legal Vampyr"
han använder det devota
så man, nästan, spyr !
Vältrar sig i
mental misär
En "Dekadensens Kommissionär " !

Höga tittarsiffror
ett LÅGT betyg åt amerikanen
Veritabla "vildvittror"
på USA-meridianen !
Intelligenskvot 0,6 (!)
"Skit ,våld och sex !"
Förstår inte Smith och Brown bättre
så blir livet,ALDRIG, lättare
denna "verklighetsflykt"
gör mig blott betryckt !
Lägg NER denna dynga (!)
som, normala sinnen blott betynga !

-----




Fri vers (Fri form) av Mats Henricson
Läst 280 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-10-24 14:14



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Springer gillar jag heller inte.
2010-10-24

    Bodil Sandberg
Håller me fullständigt men heter han inte Jerry??!
2010-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska