Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stenciler


Stenciler
Minns ni
Lite äldre, ja nåja inte så mycket
Vuxen då
Man delade ut, ”stenciler”
Det luktade sprit
Och en jävlig sprit
De luktade illa t o m för att va sprit
Blåssprit kanske
Den var i alla fall mest i gula burkar
Med blå text….


Då innan kompieringsmaskinerna var ok
Då höll man på med stenciler
Det luktade som det värsta hembränneri
Vilket var lite extra kul för ofta fanns dessa
Stencilapparater i kyrkorna
Och man ritade på ett papper men fick vi kalker papper
En kopia som var spegelvänd
Som man sen satte in i apparaten
Och vevade
Eller om man hade en ”lyxmaskin” som matade på själv
OOO ljuva utveckling när den kom
Så man slapp vevandet det blev automatiskt
Och stenciler luktade alltid ofelbart, stenciler…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 160 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-10-25 03:52



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Minns dem och lukten innan de torkat...
2010-10-25
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO