Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En relation som knappt finns i detta "onådens år" , skaldar kring detta.....


Facket och ungdomarna ,2010 !

Facket
en gång skapat för de små
av de små
för rättvisa
för anständiga jobbmiljöer
för bättre löner
för trygghet och samarbete

Facket
inte längre som förr
långt upp till besluten
de små har långa avstånd
"Proffsen" styr och ställer
de "vet" vad saken gäller
tror de
men ,VET de ?
jag undrar de´ ?

Ungdomarna
har inte hört mycket
om "facket"
mest om det negativa
förståss
men det BRA som finns kvar
det hörs inget om
det är bara "pampar"
som, på de små, trampar
inte HELT sant
fast det närmar sig
LAS finns ju kvar
AML med
DET är trygghet
för dem som är "med"

Men "Facket"
måste ändra profil
gå tillbaks till förr
många tusen mil
LOKALT fackligt styre
MÅSTE återuppstå
annars med facket
det illa kan gå ...........

---




Fri vers (Fri form) av Mats Henricson
Läst 281 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-10-25 21:31



Bookmark and Share


  Connie
En mycket bra text!

Jag har haft med facket att göra! Vad de gjorde? Ingenting!!!! Fega kräk är vad de är!
2010-10-26

  aol
håller med, vart är det riktiga facket,
2010-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska