Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mina Tusen Kvinnoår

Del 1

Jag var det Andra.
Cyniskt iakttog du mina former, överdrivet uppsvullna.
Omhuldande ville du lägga beslag på mitt
bleka, mjölkiga kvinnokött,
tränga dig in.
Kanske älska?

Men i din port hade de Miljösortering och
jag var din förorening och
du var osäker på i vilken påse jag skulle sorteras,
slängas.

Du var Mannen.
Beundrande iakttog jag ditt förnuft; respektingivande.
Nedbruten försökte jag livnära mig på din
visdoms, ditt omdömes källa.
Törstigt svälja och svepa
ditt flöde.

Men i min port hade de nabo Festligheter och
jag var deras krämiga bakverk och
de skar mig i åtta bitar och ingen bit blev över för
dig.

Del 2.

Fråga mig inte om någonting denna natt, låt oss vara tysta,
du vet att jag behöver ro.
Älska mig, bär mig. Älska mig till midnatt innan
förtrollningen bryts.

Del 3.

Jag har alltid varit fåordig och nu kräver du svar!?
Bokstäverna flyger iväg, lättvindigt, lyriskt
och
förundrande försöker du fånga mina frånvarande
undanflykter.
Svettig och yr genomtränger jag din horisont
Flytandes i dikternas dans, gömd i ett deliriums reglerade
garderober.
Jag svirar bakfull runt ditt förstånd,
Alldeles yr och svettig
oförmögen att hålla mig sober
penetrerar jag ditt
tillstånd.
Berusad välter jag omkull dina försök till försoning och
berusad välter jag omkull dina försök till bot.
Balanserades på en vit lina, alltför tunn,
jag faller, fäller ut mina vingar
i en desperat invit.

Och du för din mun mot min,
försöker blåsa
in verkligheten i min strupe.
Jag särar mina läppar, andas
men förblir i det
virtuosa.

Del 4.

Jag är ingressen till dina texter
du inte längre kan skriva.
Jag är inträdesbiljetten till en förlustelse
till vilken du inte är bjuden.
Jag är begynnelsen till din början
och i begynnelsen var dina bortsuddade
ord.

Del 5.

Jag är Kvinnan.




Fri vers av Mimmi17
Läst 464 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2010-10-26 19:42



Bookmark and Share


  Cocktail
Wow!
2011-05-03

  Cocktail
Wow!
2011-05-03

  Magnus P.
Vacker och berörande.
Håller med en tidigare kommentar om att del 4 är helt fantastisk.
2011-02-23

    ej medlem längre
»Fråga mig inte om någonting denna natt, låt oss vara tysta ...«

Ush, väldigt värd att läsa för att du är super med rader som är »ensamstående«, en värld för sig själv, denna vers.
2011-01-12

  niklas b
mycket bra skrivet!
2011-01-06

    Beautiful Soulmate
Michelle*,

du äger förmågan
att i dina dikter formulera
små gnistrande diamanter

Jag tycker del 4 är
helt enkelt lysande rader.

Tack.
2010-11-04

  Postgård
snyggt inlindande slut på gripande text
2010-10-29

  queenia
så sorglig.. vacker

är det berättelsen om den andra kvinnan..

eller kanske den första?

mycket stark läsupplevelse...
2010-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Mimmi17