Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oktobers sista skälvande dygn




Oktobers sista skälvande dygn
Jag minns ett annat oktober
Ett annat år
Vaknatt
Vaknätter innan
September var lika illa, död och pina
September var konkurser, död och pina
Oktober var fortsättningen
Jaga pengar, jaga brottslingar
Ett kämpande för att överleva
November, det lyckades
December tog igen stålar
Året efter, januari min bästa månad nånsin
Försäljningsmässigt
Men året rasade

Zoombie år med hålögda människor
Gick runt i nåt slags total
Världsfrånvändhet
”det gick bra för alla”
Ja i alla fall de man talade med
Enda dan, ”gick de bra”
Andra dan, ”konkurs”
Massor med bolag föll
Människor jagades som djur av bankerna
En del dog på vägen
Bankernas mord var nästan lika omfattande
Som slavarnas korsfästelser längas VIA Appia
Mördande banker, då som nu
”korsfästelser” i rader

Och ofta lika oskyldiga som den mest kände
Av de korsfästa nånsin
Ja i alla fall till de beskylldes för
Som världen var det året
En härdsmälta helt enkelt
Och som vanligt bankernas fel
Deras orsaker
Och då, som nu
Så klarar de sej undan och kan
Med ”våra pengar” dessutom
Leva vidare och djävlas fler ggr
Inom en snar framtid

Som genom ett under så överlevde jag
Men vad hade man egentligen för glädje av det
Då så många andra inte gjorde det…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 179 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-10-31 03:46



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket tänkvärd text i vilken uppslag kan hämtas-tack!
2010-10-31
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO