Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lilla älskade mamma

Lilla mamma, du krymper,
känner jag.

Du är huvudet kortare än mig nu.

Tunnare än förut.

Med strålande ögon visar du mig,
den märkliga blomman
du fått att börja blomma.

Den som blomsterförsäljaren sa
inte gick att få att blomma.

Tillsammans tittar vi på
sidensvansarna
från ditt köksfönster.

Pratar om livet, döden, minnen...

Fast mest om livet,
om dem vi älskar.

Mina barn,
dina barnbarn.

Jag kramar dig.

Du tycker att jag ser ung ut.
För min ålder.

Det tycker jag att du gör också.
För din ålder.

Fortfarande vandrar vi tillsammans,
du och jag, på denna jord.

Inte lika nära som förut,
men tillsammans.

Vandra länge än med mig, mamma,
ber jag dig, vandra länge än med mig.

Bli minst hundra!




Fri vers av Amorina
Läst 205 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-10-31 17:57



Bookmark and Share


  vargtass
Den här vackra dikten får en att tänka på att man ska ta vara på all den värdefulla tid man har med varandra.
Mycket kärleksfull!!
2010-11-07

  Eva Helene VIP
Så ömsint och vackert du beskriver din mamma och den ömsesidiga kärleken lyser här.
2010-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Amorina
Amorina