Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärleksdikt



Du ljusstråle från ungdomen,
du var min stora flamma
under omgestaltningsårens turbulenser,
och din kärlek var som solen i mitt liv
så länge vår kontakt var stadig
och ej andra kom emellan
med sexuella monopolkrav
som förintade vår harmoni;
men du fanns alltid där
och återvände alltid troget,
liksom nu, när vi på nytt rök samman
oförväntat mitt på torget
och allt visade sig vara oförändrat –
kärleken fanns kvar
trots tjugo år av skilda vägar,
och vi hade knappast vuxit alls,
det eviga beviset på sann kärlek –
ingenting förändras, fastän allt förändras,
kärleken förblir den samma när den väl är sann
vad som än händer den och dess förvaltare;
och så är vi de samma som för tjugo år sen,
bara ännu mera så än förut.




Fri vers (Fri form) av Aurelio
Läst 542 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-11-01 14:15



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
En innerlig och ljuvlig kärleksdikt om kärleken som inte märker att åren går och avståndet är stort
2010-11-02

  Aisha VIP
vackert...
och mitt hjärta gläds åt att något sådant faktiskt kan existera...
själv har jag alltid varit övertygad

väldigt varmt och rakt skrivet

tycker om!
2010-11-01

  walborg
Så varmt och gott att läsa om denna gamla kärlek som vittnar om att personligheterna var klara men tiden inte mogen då. Livet är en gåva.
2010-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio