Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den feta lilla flickan från landet

Jag står i ditt badrum.
Jag borstar igenom kråkboet till hår
tag efter tag
allt för att se någorlunda ordentlig ut.
Jag väntar.
Väntar på att du ska ropa
"Kom ut Sofia så får du träffa Fabian!"
Jag är rädd.
Rädd, lite äcklad, svartsjuk
jovisst.
Men jag väntar ändå.
Jag gör mig redo.
Spänner mina ögon
spetsar mina öron
Beredd att komma fram efter minsta lockrop.
Men du säger inget till mig.
Du säger hej då till Fabian.
För jag...
Jag är den lilla feta flickan från landet.
Henne man inte presenterar för sina vänner i Stockholm.


Du ska få ångra dig.
När jag blir Sveriges nästa excentriska queerförfattare,
då ska du få ångra dig.
Då ska du vara den där stornäsade lilla flickan som en gång bodde på landet.
Hon som alltid försökte förtränga sitt förflutna.




Fri vers av zim
Läst 322 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-11-04 18:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

zim
zim