Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

väl



It's war Warrick

och du berättade saker för mig,
om sånt jag inte visste något om
tills det inte fanns något nytt

det handlade om glasögon och vem
som kunde se skarpast och vem
som saknade syn
och så om mobbning förstås
du väste att glasögonormar var i majoritet,
agerade minoritet
och det var rätt logiskt ändå
jag visste att du var hög nu
och jag sjunger en låt nu
om att fritt faller
du sa att jag var underbar nu

att förklara sjukdom på fyra rader
och jag skrev ner mina nya minnen på
ett nattygsbord
för du pratar aldrig om kärlek, du pratar om liv

vi går på stan och
promenerar längs söders stråk och
jag tänker att det är alldeles för lätt att vara kall
du säger något om att du fortfarande vill sitta och
försöka rimma på lurv
jag avbryter med ett ljudande snedsteg och tre
förklaringar bort ligger
en sanning och väntar
du ser dig omkring, torkar rödvin från läpparna
och jag låter röv vila mot asfalt

jag uppskattar hur du alltid vänder dig mot världens
orättvisor
till du säger att en bild säger mer än tusen ord och
jag känner hur magen vänder sig och spyr likmaskar
floskler
floskler
- Grissom, ta hand om mitt kadaver, ta hand om det väl




Fri vers av leopardia
Läst 328 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-11-05 22:38



Bookmark and Share


    Thomas
Jag vet att du är en stor sportfanatiker så: Det är bara hårda puckar på Söder! Förorten däremot är mjuk och fin som en smörpassning.
2010-11-07
  > Nästa text
< Föregående

leopardia
leopardia