Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FRÅN REPLOKALEN TILL SCENEN

Min E-sträng distade, ställer om den. Blir bättre. Kollar på dom andra. Alla är redo, på hugget, redo att ge allt. Tankarna går för ett kort ögonblick tillbaks till alla svettiga, uppskruvade och trevande men roliga timmar i replokalen. Alla skratt, alla knäppa missar och alla succeer. Gitarrer som plötsligt vrålar kom igen nu då eller lägg ner mig i gitarrfodralet och ta mig härifrån. Trummorna som dunkar sig igenom låt efter låt och som till slut skriker rätt ut att i nästa låt får du trumma mot ditt eget huvud för nu vill jag inte mer. Eller motsatsen när bastrumman blir så eksalterat lycklig av stämningen att den börjar uppföra sig som en pubertal symbal. Munspel som skrikgnälligt skär genom lokalen och landar bakom förstärkarenheten och sången... Sången som inte alls låter lika bra där i replokalen som i morse när jag repade i min ensamhet i duschen. Men självkritik hänger ihop med anspänning och när vi lämnat replokalen för att äntra scenen nu på fredag eller lördag så ska det kännas att vi ger järnet och att vi gör det bra. Mer än bra. Det är målet. För så här känns det varje gång innan det är dags. Så här ska det kännas för att det ska bli bra. När väl det första ackordet seglar genom luften så är det bara ett som gäller. Fullt drag. Vi är så välrepade som något band kan vara. Nu til helgen bara halva vårt band men så har vi spelat förr för dom flesta låtarna är våra egna och dom sitter i oss som om dom är delar av vår kropp. Egna texter egen musik. Tonsatta poem, ballader och blues.

Om någon som läser det här känner för att komma så är det Nu på fredag 11 nov. och lördag 13 nov 2010 kring 20 30 på Restauarang LILLA PERSIEN på Slakthusplan 4. T-Banestation GLOBEN i Stockholm. Restaurangens öppettider 18 00 till 01 00. Vore väldigt kul om någon från POETER.se kommer så kan vi skåla tillsammans efter giget under det att nästa band kör igång. Välkomna Björne H.




Övriga genrer av Björne.H
Läst 368 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-11-07 19:58



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
vardagen hos en som spelar och repar i ett band
trovärdigt återgivet med puls
2010-11-07

  Mats Henricson
Det trista är när man , på ett vanligt "Rep" får till den där PERFEKTA versionen och UTAN publik ! Och se´n kanske själva föreställningen blir en "halvmesyr" ! MED publik !
2010-11-07

  Larz Gustafsson VIP
Repningar är verkligen inga roliga tillställningar alla gånger, men när det väl är dags att spela live får man lön för mödan.
Samma sak när man nått fram till inspelningsstudion.
2010-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Björne.H
Björne.H