Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Platon mötte Sokrates och livet förändrades...

Den unge Platon skulle bli politiker, adlig som han var, när han lämnade Aten för ägna sig àt politiken, sà mötte han en herre som lärde ut visdom, eller om människans sinne.

Denne herre pratade om människans natur, om kärleken och presenterade sig sàsom Sokrates, den unge Platon bestämde sig för att studera människan istället för att bli politiker.

De blev nära vänner och Platon lät sig förundras över människan, men senare sà blev Sokrates anklagad för att ej tro pà Gudarna och vilseleda de unga i det antika Grekland, avrättad för sina synder gentemot samhället.

Platon fortsatte med läran och vetenskapen om människans natur, vilket gläder mig flera tusen àr efteràt, ty hans tankar berör oss än idag. Men oftast är det bara ett fàtal fraser som pàverkar, dà de andra försvinner i intet.

Platon är en ledande figur inom denna ädla grekiska filosofi...




Fri vers av Maria Thunholm
Läst 336 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-01-26 18:58



Bookmark and Share


  Just Emotions
kanonsnyggt!
2011-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Maria Thunholm
Maria Thunholm