Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I fablernas värld...

 

I fablernas värld är du
den rädda haren
som flyr
den listiga räven som alltid
har en utväg
den hala ormen som
slingrar sig
den lömska vargen
opålitlig i allt...

I fablernas värld är du
strutsen som stoppar
huvudet i sanden
den envist dumma åsnan
den ombytliga kameleonten
parasiten som lever av
och genom andra...

Du är saltet i såren
den svekfulla tisteln
den bittra malörten
överdosen digitalis
du är en obehandlad sepsis
som förgiftar,
ditt eget kött och blod,

men ditt mest framträdande
drag
är nog ändå att du Tiger...

och de ränderna
går aldrig ur...

 

 

 

 

 




Fri vers av Rolfsdotter
Läst 228 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-11-11 12:15



Bookmark and Share


    Den försvunna
Jag gillade den. Utom titeln - som var en smula övertydlig.
2010-11-11

  Bjarne Nordbö
Ord och inga visor.
2010-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Rolfsdotter
Rolfsdotter