Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poeten och dansbandet



På en stol på scenen sitter poeten läser ur sin senaste bok, i den kalla gympasalen sitter 7 personer och lyssnar på ”skiten” På bordet stod ett halvdruckit vinglas.

När poeten kom hem frågade hustrun hur det gick.

Dessa djädra människor som inte vet något om kultur, de kan inte ens komma och lyssna på de himmelska orden, smärtan och längtan i orden.

Dagen efter stod på samma ställe ett dansband, lokalen var knökfull av dansande människor.

Vad är kultur??????????????????




Fri vers av Lars E Jönsson
Läst 153 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-11-11 13:33



Bookmark and Share


    Den försvunna
Om inte han - eller någon som han - får det kan inte "konsumenterna" välja.
Folk i gemen får inte chansen att strunta i honom. Vilket säkert vore smärtsamt för dem.
Sverige är ett för litet land för att kunna bära en marknadsekonomi fullt ut - om vi inte är beredda att ge avkall på valfriheten vill säga.

Så "thank you for the music" liksom.
2010-11-12

    Den försvunna
Det är nog inte antalet det hänger på. Inte antalet frågetecken heller. Det är vad jag tror.
Annars tål väl frågan att ställas. Sverige är ett för litet land för att ha råd med populism - himla otur att det är det som är den rådande normen.
2010-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Lars E Jönsson
Lars E Jönsson