Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stjärnros

"Du är mina drömmar, mina andetag som kvävs mot mörkret ibland och mina smulor av vanliga dagar", sa hon och hon log mot en annan flicka, stärkte sig själv i hennes ögon och hittade skatter på hennes fingertoppar.
"Och du är min klyscha, men älskling. Vad är alla dessa kärleksförklaringar mot oss?"
Trevande händer i ett mörker så ljust, håller hand mot marken och fötter under ett molntäcke som inte visar stjärnor, men de kan se stjärnor ändå.

De är
varandras stjärnrosor
Växer ikapp under solens
strålar
Strålar starkare de
vågar
stråla i mörkret


En kram och de bryter inte tystnaden men de delar den på mitten, delar kärleken och delar allt. Delar skor som de går i, vandrar framåt men glömmer inte gårdagen. De är varandras gårdag och vårdag, så lyckliga i varandra.

"Kan du lova mig, färg. Kan du lova mig att inte ge någon annan våra ord, för vi är våra ord och ingen annan kommer någonsin att förstå det stora i oss?"
"Men om någon annan ser?"
"Då får de se och tänka, tänka att orden betyder så mycket mer för oss. Vi är alltid tusendelar framför dem, de kan komma nära men aldrig närmst. Du är inte ens en millimeter bort från att skada mig, men du är så nära att du helar mig istället."

En is så varm som eld
tre två en händer
vad spelar matematiken för roll
De är olika löv i samma träd
Ballerinor tillsammans
har alltid två ben att stå på

"Spegelbild", avslutar flickan och det spelar ingen roll vem det är som säger vad, för de är samma gryning i samma stad.




Fri vers av Fagnes
Läst 376 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-11-13 22:48



Bookmark and Share


  Jimmie Åkesson d.y.
Otroligt välskrivet! Men: det roliga är hur jag kom hit. Via en googlesökning på stjärnros, för att jag var osäker på om det var ett riktigt ord och motsvarade kompassros eller ej och för att jag skulle använda det i en dikt. Som avslutas med en spegelmetafor. Wierd. Ehe. Hoppas du tycker att det är lika komiskt som jag (tycker). Fortsätt vara bra! Så ska jag ge lite äkta konstruktivism någon gång. :)
2011-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Fagnes
Fagnes