Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett ljus pà himlen

Jag stannar till
det är nàgot som inte stämmer
den nattsvarta himlen
stjärnorna glänser
fast det är just en stjärna
den rör ju pà sig
ett pulserande ljus

Nej, den närmar sig mig
Vad är det för nàgot?

Det pulserande ljuset blir starkare
det närmar sig i en svindlande hastighet
byter riktning som flygplan ej klarar av
plötsligt stannar det till ovanför mig
ett blàaktigt ljus fràn en metallisk struktur
romben svävade ljudlöst ovanför mig

Vad är det för nàgot?

Jag stàr förundrad där under denna farkost
ljuset som vandrar över ängen
som närmar sig mig
det nàr mig och jag blir belyst
ett starkt ljus och jag, paralyserad
det är ej hotfullt, men ändà skrämmande
plötsligt sà släcks ljuset riktat mot mig
och det pulserande ljuset àtervänder
och farkosten försvinner i en hastighet
som ej kan förklaras

Jag stàr ensam kvar där pà vägkanten
för min hand genom hàret
känner ett märke som ej var där
för fem minuter sedan
men jag tittar pà klockan
det varade i en timme
det som jag uppskattade som fem minuter

Vad var det som hände?




Fri vers (Prosapoesi) av Maria Thunholm
Läst 212 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-11-16 21:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maria Thunholm
Maria Thunholm