Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
meterologer finns dom?


pina

det pinar
kylan kryper
upp efter benen
och pissträngdheten
kommer i täta
intervaller

höstens vändkors
in i förvintern
lika plötsligt
som förra året

is i Gullmarsfjorden
och Gottskärs hamn
har redan varit frusen

har sågat lastpallar
som värmer i pannan
och i den svarte köksspisen
Norrahammar

i morron väntar pappershögen
byråkrat för en dag
betala räkningar
och telefonsamtal

ska sova länge
till sju eller så
men vaknar ändå fem
och tänder i spisen

morronen är läcker
om man bara orkat
ligga kvar
gosa under täcket

men det första
knastret i vedspisen
är värt en del
det också




Fri vers av tom boreland
Läst 396 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2010-11-18 22:23

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  © anakreon VIP
Utomordentligt bildskapande;
visst säger rätt ord minst lika
mycket som bra bilder!
Calle
2010-11-19

  Mr Lindemann VIP
Ja, detta med "pissträngdhet" är ett dilemma
sedan är det så att många poeter här när inre lågtryck av guds nåde, så det yttre mederbörden som vi kan tacka SMHI för, gör ingen poets vardag
2010-11-19

  Catharina Edin VIP
Så bra du skriver om livet -
2010-11-19

    Tea Alex
Vad fint du beskriver din morgon. Jag är en morgonälskare. Låter dock kallt att du måste elda på morgnarna, iaf i öronen på mig som har element...men som sagt - jag älskar att läsa dina texter. De är så stora i sin enkelhet.
2010-11-19

  anits VIP
du skriver om dina dagar din verklighet
så det känns som jag är där och ser allt
med mina ögon
2010-11-18

  queenia
gillar dina karga bild av verkligheten... någonstans långt därborta..
2010-11-18
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland