Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det har ju blivit populärt att skildra poeter mitt i deras verksamhet, ett slags arbetsplatsreportage , liksom , jag tittar i min egen "skrivarspegel" ...


Den urgamle skrivaren......

Där sitter han
en gammal, fet man
försöker så gott han kan

Han skriver om det han hatar
han beskriver det han ratar
men också det han håller kärt
ser på det lite "fjärt"

Inte alltid går han hem
han gissar ofta fel
en hit blir lätt till
en flopp
det är en bra bit till
högst opp

Men han kör sina budskap
det han vill meddela folket
om "elakartade avskrap"
vill han tvätta av allt "solket"
och låta dem schavottera
med sin smutsiga hals
han vill dem, ofta,garrottera
inga vittnen, alls

En sak är hans melodi
som han sjunger så fri:
Ge inte upp !
Ge inte upp!
Om du så får krupp !
så är det din "kupp" !

Nu skrinlägger han denna text
man just tänker: "What´s next ?!"


----





Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 244 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-11-19 21:50



Bookmark and Share


  Mats Henricson
faktiskt handlar det om mig själv, man är väl ingen ovanlig "typ", då...
2010-11-20

    ej medlem längre
Ja-eller mig!?
2010-11-19

  Larz Gustafsson VIP
Jag trodde det var mig du skildrade.
2010-11-19

  aol
gillas bra skriftat
2010-11-19
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska