Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brandordfacklan

Alltför många dikter är hemlösa
ingen vill ha dem, ingen vill läsa dem
ingen bryr sig, inte ens om en rad
fastän det skulle gjort skrivaren jätteglad!

De saknar, som sagt ett hem
någon, som tänder ett ljus för dem
så de syns får lite värme inte bara står där med kalla ord
för vilken planta kan växa till sig i en sån okänslig jord...

De vill inte ha en massa låtsas superlativer
som smicker, sånt sårar och bara river
men en generös läsare, som till verket skrider
och avger en kommentar, som har relevans
då känner poeten att den har en chans...







Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 299 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-11-20 17:51



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Med väl avvägda ord, som kommer fram som små soldater för att strida för din sak, för du så fram hela kavalleriet för att till dikten ila och med ord det så vill peoten hjälpa för att inte andra dikten med kommentarer stjälpa
2010-11-22

  ULJO
Där slog du mitt på spikhuvudet min vän.
2010-11-22

  thyra
Kanske skulle Sveriges Radio ha en kanal för bara dikter! Jag tror att det hade varit ett givande projekt! :)
2010-11-21

  lodjuret/seglare VIP
en annan kunde icke bättre ha sagt det
här se så, skriv på kontraktet
vi ingår väl en sorts skrivar-ring
för ärlig läsar-försäkring
av varandras texter, ja exakt det
2010-11-20

    ej medlem längre
En mycket sann och tänkvärd text Ewa - Britt!

Jag tycker om hela texten, men speciellt dessa rader:

"så de syns får lite värme inte bara står där med kalla ord
för vilken planta kan växa till sig i en sån okänslig jord..."


/Ann
2010-11-20

    ej medlem längre
Så sant...
2010-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt