Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Zlatan och andra hjältar

När Zlatan Ibrahimovic
eller någon annan sportstjärna
gör mål och avgör en landskamp
kallas de hjältar
i tidningar och TV

Jag begriper inte
journalisternas språkbruk
I min värld är en hjälte
någon som riskerar något
för egen del
- kanske liv och lem -
för att bistå
en annan människa
Exempelvis rädda någons liv

Zlatan riskerar inte mer
än en stukad fot
eller en ledbandsskada
för att göra fansen glada
Samtidigt som han tjänar
en förmögenhet

Om detta är hjältemod
Vilket ord ska då
journalisterna använda
när en riktig hjälte dyker upp?
Superhjälte är ju redan upptaget
av Stålmannen




Fri vers av ghost
Läst 204 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-11-21 11:57



Bookmark and Share


  Modesty73
Håller med! Tänker så det knakar på alternativa uttryck och återkommer om jag löser det : )
2010-11-21

  Kalle.O
Mega Superduperhjälte kanske:) Håller för övrigt med dig fullständigt...
2010-11-21
  > Nästa text
< Föregående

ghost
ghost