Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Detta är väl inget för 'fulpoeter' och liknande, men de kanske kan läsa något annat ..?




Gud är en grön elefant

Gud är en grön liten elefant
som bor i ditt högra öra
och sjunger små visor med pipig röst,
men lågt, för att inte störa.

Men härjas världen av storm och gny
och åskmolnen ligger tunga
så ropar den lille "usch och fy"
och vill inte mera sjunga.

Då får du gå ut på promenad
och lyssna till vårens fåglar,
för då blir lillen så pigg och glad
och lossar igen på sin tunga.

Ja, gud är en grön liten elefant
som gömmer sig blygt i ditt öra
och inte så gärna tittar ut -
den skall du inte störa!




Bunden vers (Rim) av Björn Nilsson VIP
Läst 811 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-11-21 19:50



Bookmark and Share


  vera gade VIP
Idag samtalade vår gröna elefant med ringduvan...
2012-03-24

  Björn Nilsson VIP
För de som funderar kan jag meddela att jag kollade Ganesha, och han förefaller i allmänhet vara rödfärgad. Och för stor för ett öra!
2010-11-23

  Lavinia Röd
Tack ska du ha för detta trevliga läsinslag med rim och allt! Jag kommer att tänka på Ganesha, elefantguden bland hinduerna. Den sägs vara en klok och listig gud, men jag vet inte om han bor i örat som den förståndige krabat du beskriver?
2010-11-23

  Jessica Ebbesson
En fantasifull liten sötis!
2010-11-22

    Den försvunna
Jag tycker den är alldeles fantastisk jag.

En av dess många förtjänster tycks dessutom vara att kunna sticka hål på pompös självrättfärdighet. Inte illa pinkat av en grön elefant.

Kan man dubbel-applådera?
2010-11-21

  Larz Gustafsson VIP
"Liknande"...?
2010-11-21

  Larz Gustafsson VIP
Den guden vill jag inte ha något med att göra.
Min Gud heter Jesus och är Allsmäktig.
2010-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP