Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ändlösa vakna nätter ...


Fasansfullt fast för ett oroshjärta

Tänk att vakna upp och ändå
inte vakna till liv utan blir fast
i det kaos som pågår inuti oss

Tänk att somna men ändå
inte sova utan kallsvettes för
skräcken som sluter sig i mörkret

Vilket tillstånd kan då
skänka fred till ett oroshjärta
över krossade drömmar om ett liv

Himmel finns den eller är allt
en illusion till vad man vill nå
och något man luras tro

Är helvetet den sida som håller
mej fast i en gastkramning av fasa
över någonting som inte finns

När skall allt detta få ett slut
och verkligheten bli ljus finns det
hopp kvar att klamra sig fast vid




Fri vers (Fri form) av Jack_iX
Läst 323 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-11-22 09:39



Bookmark and Share


  prinscess VIP
bra skrivet
2010-11-22

    ej medlem längre
gillas!
2010-11-22

  Junitvillingen
Oavsett detta handlar om dig själv eller "bara" textjaget så lyckas du beröra mitt inre med råge. En så "nära" och vackert sorgmodig dikt med frågor som griper tag. Hoppet får bara inte dö - aldrig. Det är det som gör att vi kan hålla oss någorlunda flytande, men det är minsann inte så lätt att se ljuset bakom mörkret, bakom ångestfyllda nätter, när allt känns hopplöst nattsvart...du rör om inom mig med din starka men ändå mjukt skrivna text. Vemodigt vackert så det gör ont.
2010-11-22

    Max Poisé
Enormt vackert flyt, med ordval som får mig att vilja läsa om och om igen...
2010-11-22

    sunnanvind
Ruggigt bra skrivet... Fasan är påtaglig i rader skrivna med en skicklighet från din hand och skrivarhjärta! Applåder!
2010-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Jack_iX
Jack_iX