Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om krigen i Afghanistan

Drottningens England
ockuperade Afghanistan
med svepskälet att
civilisera barbarerna

Men det var ett
vanligt rövarkrig
Landet skulle bli
en koloni bland kolonier
inom imperiet
Och Englands herrar
skulle skörda frukterna
Det gick inte som planerat
England åkte ut med
svansen mellan benen

Sovjetunionen
ockuperade Afghanistan
med svepskälen
att bryta stamväldet
och befria kvinnorna
Men det var ju
ett vanligt rövarkrig
om makt och
naturtillgångar
Sovjet åkte ut
med svansen mellan benen

USA under Bush
ockuperade Afghanistan
med svepskälen att
Usama bin Ladin skulle fångas
oh terrorismen utrotas
Vilket ömkligen misslyckats
Under Obama
ska USA införa
frihet och demokrati
med bomber och raketer
Demokratin företräds av en
valfuskande president
som saknar legitimitet
USA åker ut med
svansen mellan benen

Sverige under Persson
ockuperade Afghanistan
för att fjäska för USA
och visa sig på
den styva
internationella linan
med svepskälet att
flickor ska få gå i skolan
Sverige åker ut
med svansen mellan benen

När har nånsin
ockupanter
på riktigt
varit intresserade av
frihet och demokrati
eller flickors skolgång
Lär av historien!








Fri vers av ghost
Läst 183 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-11-23 16:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ghost
ghost