Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Uppknäppt skall det vara!

Jag är ju en gäst här på jordens fest, som
får vandra, som andra i jordens sköna dalar
som porlar fram under solens strålande krona
vad kan jag annat än glatt betona, att jag får
vara med i detta lopp, få se solen
gå ned och opp, det ger ju ett sånt hopp:
När en ny dag kommer igen
och bjuder på sig, som en god vän
det är ju, som att få högsta vinsten i ett lotteri
vad kan efter detta bättre bli...
När dagen viker ut sig för oss alla, som en blomma
då kan ju ingen sen säga att de står med händerna tomma
men då gäller det att de är uppknäppta, för att inte bomma!




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-11-25 11:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt