Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vila du lilla


Vila du lilla hjärtesus
vila från den stolta paraden
när dagen blåser ut ditt ljus
och leken hoppar hopprep i hagen.

Med kvällens lyckorus
kommer nattflygen till estraden
och värmer lampornas lila ljus
än till den stundande morgondagen.

Din kropp är ett kärlekshus
för alla hungrande i raden
som inte hittar sitt eget ljus
då de bara förmår följa djungellagen.

Så tystnar sången om bus
i den påstådda lingoncharaden
och viker sig för det inre ljus
som åter skall vakna inuti behagen.

Vila du lilla hjärtesus
vila från den stolta paraden
för att vakna i gryningens ljus
till din dans med de sunda jagen.




Fri vers av ida..
Läst 455 gånger
Publicerad 2005-12-02 16:42



Bookmark and Share


  Peter Stjerngrim VIP
Fin melodi du valde som stöd för detta finstämda flöde!
Om jag inte missminner mig är melodin inspirerad ifrån ouvertyren till Oberon ... liksom fler av de visor som föddes i samma tidsanda som denna ... Sov du lilla ... Dröm vackra drömmar!
2006-01-30
  > Nästa text
< Föregående

ida..