Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det kunde ha varit annorlunda, för många av oss. Var rädd om barnen! Missbrukade människor blir missbrukare.




Vet ni hur det går?

 

vet ni hur det går?
man är ung och ren och ny
oskuldsfull
ett barn

alltför tidigt ska man gå
till livets hårda skola
lära där
att man är inte värd att älska

vet ni hur det går?
man är ung och vuxen
slät och mjuk
men inte lika oskuldsfull
man brukas hårt
och lärdomen slås fast med örfilar
och sparkar

vet ni hur det slutar?
man står framför spegeln
repeterar för sig själv:
du är inte värd att älska
och en dag
är sanningen
att tiden har bekräftat det




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 205 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-11-26 23:16



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"Alla utom jag vet hur det ska gå", som bob hund sjöng.

Läste just om Cajsastina Åkerström som just nedkommit med en bok om sin far Fred.
Där berättar hon att Freds far behandlade Fred oerhört illa.
Och jag har överlevt Fred med ett år...
2010-11-28

  Måna N. Berger
Svar till KYREUS: Nej, vi har inte haft någon jordbävning, så vi ska väl inte gnälla, men det är fortfarande tragiskt att barn berövas sin självkänsla och inte tror att de är värda att älska.
2010-11-26

  Suzy med punkterna
Tyvärr en sanning hård att acceptera
2010-11-26

  PPQ
säkert många känner igen sig i fruktansvärt för dom som drabbas
2010-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger