Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

så kan det va, alla behöver hjälp



varför är jag så bra på att hjälpa folk som har det svårt


men kan inte ta hand om mej själv




Fri vers av Lars E Jönsson
Läst 180 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-11-29 09:46



Bookmark and Share


    Tea Alex
Själv ska det ju stå...själv. Hm. Jag är ju bara en person och inte flera...skrattar. Men det förstår du nog. Fniss.
2010-11-29

    Tea Alex
Jag tycker inte att det är så konstigt att människor har en tendens att glömma bort sig själva...vi blir ju matade sen vi är små att vi ska tänka på andra hela tiden. Och att vi inte ska vara egoistiska. Man ska rätta sig i ledet. Lite så känns det. Just som några innan skrivit här så är det väl den där magiska balansen som gäller. Själva har jag sagt nej till att hjälpa folk jag känner ibland, utan större förklaring än just "nej just nu har jag lite för mkt" och faktum är att jag väldigt snabbt upptäckte att de inte alls tog det lika hårt som jag trott. Väldigt skönt.

Det är som sagt, ingen som tackar en om man sliter ut sig. Hm. Undrar hur jag ska kunna lära mina framtida barn detta.
2010-11-29

  mare VIP
Så lätt att glömma bort sig själv,när man är en empatisk person...man måste "träna" på att lyssna på sina egna inre känslor,annars stupar man en vacker dag.
Man har ansvar för sitt eget liv...men man ska aldrig sluta bry sig om !!
Måste finnas en balansgång..
2010-11-29

  lodjuret/seglare VIP
kanske kan du hjälpa mig, jag har inte all hjälp jag behöver. Kanske på alla områden dessutom. Jag är hjälplös på det viset som du är och hjälpande andra på det viset du är. Vi kanske kan hjälpa varandra. Ja, det är alltstå textjaget jag vänder mig till här.
2010-11-29

  Suzy med punkterna
Är nog väldigt vanligt att det är så.
Kanske en flykt från sig själv...
2010-11-29

  Julio VIP
Hmm man upplever det nog mycket lättare att hjälpa andra. Svårare att hjälpa sig själv.
2010-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Lars E Jönsson
Lars E Jönsson