Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bara vilda funderingar i en slags engenhändig krönikevariant efter att jag kört min dotter till skolan en dag, bland andra dagar i ett liv bland andra liv :)




(O)moget vildhjärta av idag


 Jag tänker ofta på att jag sällan passar in. Ni vet"passar in" så till vida att jag är och gör saker som förväntas av en 42-årig kvinna. Jag har nog försökt i många år att vara ordentlig, politiskt korrekt, moraliskt riktig, strukturerad och mogen likt en fallfrukt i oktober. Jag frågade min 16-åriga dotter om jag var som hennes vänners mödrar och hon tittade intensivt på mig, log och sa


- Nej mamma det är du verkligen inte, du är lite ...hm...ja hur ska jag uttrycka mig konstigare.



Jag ÄR nog "konstigare" Jag kapitulerar och erkänner att jag är ett vildhjärta som är svårare att tämja än självaste Pippi Långstrump. Ju mer jag bejakar och släpper fram den som i grunden är jag ju bättre mår jag och ju mer ser jag världen med mina ögon och inte med någon annans.

  

Jag tycker om flumvänliga vänner och samtal, sockervaddssöta sagor, att skriva melankolisk poesi på en sten i skogen till ljudet av vinden och fåglarna. Jag går barfota när alla andra bär fotvänliga märkesbeprydda skor och jag fullkomligt njuter av att krama träd. Jag älskar mjuka tassar och att samtala med en hund i timmar (ni anar inte vilka substansfyllda samtal man kan ha med dessa mjuka varelser) Jag är hopplöst förälskad i att vara förälskad och jag sjunger förmodligen oftare och mer än omvärlden tycker är acceptabelt. Jag drömmer mina dagar vackra och räknar natthimlens stjärnor när andra planerar morgondagens pensionssystem.



 

Jag vet att jag borde en massa men jag lämnar det därhän. Sån är jag och vet Ni - det är helt ok att vara den man ÄR.

 

Vem är Du när ljusen släckts och om du själv får välja ?





Övriga genrer av L I V
Läst 350 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-11-30 11:32



Bookmark and Share


  Lars E Jönsson
Denna text gillade jag för du är som du är, jag passar inte heller in i malen vilket jag skrivit om här, så jag vet nu hur du är, du är nämligen DU. Härligt
2010-12-01

  Tillbringaren VIP
Jag tycker det låter som ett helt underbart sätt att vara konstig på=)
2010-11-30

    Max Poisé
Haha...nä...det är du som är som som alla vill vara!

Kramar
2010-11-30

    ej medlem längre
Underbart! Jag blir så glad av att läsa den och känner igen mig i en del, speciellt "Jag älskar mjuka tassar och att samtala med en hund i timmar"

och "Jag drömmer mina dagar vackra och räknar natthimlens stjärnor när andra planerar morgondagens pensionssystem."

bara helt underbart härligt att läsa!
2010-11-30
  > Nästa text
< Föregående

L I V
L I V