Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Av sannolika skäl misstänkt för kärlek

gud ska veta att jag lämnat många dagar till spillo

men också speglat många vackra himlar från nu


kapitel för kapitel i sagan om mitt liv

har jag bevarat det sköra under kärlekens pseudonym

även de dagar då huden var det enda som höll mig samman


nu står jag här liten och naken med hjärtat i handen

det finns inget att förneka eller förändra

och jag älskar så förbannat när natten målar mig lugn

under universums transparenta vingar








Fri vers av L I V
Läst 496 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-03-04 09:36



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Denna dikt är fruktansvärt värd ... vacker så det förslår, och klok i sin frågeställning,
poeten undrar och tycker och visar så mycket kärlek ... orden förstärker poetens mening i dikten ... Så, så bra

" och jag älskar så förbannat när natten målar mig lugn "

Guld i ord, skönhet i meningen. Underbar dikt
2013-04-27

  Lars Hedlin
VAckert och varmt.....mycket bra!
2013-03-05

  glasblåsarblå
Tycker verkligen om titeln, och att du skriver så hoppfullt även om du börjar med att just beskriva dagarna till spillo. För visst kan man känna sig liten i världen men man skåda så mycket mer om man vågar älska om och om igen.
2013-03-04

    Max Poisé
För mig är de förmedlade känslorna det viktigaste i en text. Det ger det där djupet som eftersträvas och som också skänker en trovärdighet i och under bokstäverna.
Du gör det gott E...riktigt bra och jag har ofta en skön känsla efteråt!
2013-03-04

  Stefan Höglund
Trösterikt och posetivt jag blir glad!!
2013-03-04
  > Nästa text
< Föregående

L I V
L I V