Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bob Hansson inspirerar och jag förför tanken och orden på flykt...


Det finns så många verkligheter att gå vilse i


jag faller handlöst
faller vackert
och ser på dig som om jag menar det

du springer rakt in i mina ensamma väggar
och inget
inget i världen kunde stoppa

jagar sanning, kolhydrater och
ett lyckligt liv
och jag ler dessutom så innerligt bra

men varje gång de färglösa drömmarna
äter mina nätter till minnes
slår mitt tidlösa hjärta för himlen
härligheten i evighet
och amen därtill

men det är så jäkla riktigt när vissa människor
inte spelar rollen av en människa
utan bara ÄR det rakt av

så jävla på riktigt

och vad kan vara mer kärlek
än att våga möta det som känns

att naket möta en trasig själ
som vågar färglägga mina drömmar
och hålla mina tvivel i sin kupade hand




Fri vers av L I V
Läst 878 gånger och applåderad av 33 personer
Publicerad 2013-06-11 13:58



Bookmark and Share


  glasblåsarblå
"du springer rakt in i mina ensamma väggar
och inget
inget i världen kunde stoppa "

Innerligt och ömt, så befriande att du svär till, som för att bekräfta äktheten!
2013-12-10

  aol
ja känslorna inom oss kan aldrig ljuga hur bra vi än är att dölja dom,
bra skrivet fine poetvän,
2013-09-08

  Quasimodo
Ansluter mig i raden av besökare för din dikt om möten, att våga möta, gillar skarpt, men samtidigt inte, jag blev just klar med en dikt om just möten när jag nu hittade din, vet inte om jag ska lägga in den, det kan ju uppfattas som om jag stulit från din idé!?
2013-06-17

  alldamageinside
Starkt, vackert och berörande.
2013-06-16

  alldamageinside
Starkt, vackert och berörande.
2013-06-16

    ej medlem längre
Mycket bra!
2013-06-16

  Pål Christensson
Stark och sann avslutning!
2013-06-16

  Ulf Lagerholm
Jag tycker om den här texten. Den känns otvungen, enkel och rättfram. Den är befriad från "litterära" fasoner. Vad jag menar är att texten inte försöker låtsas något som den inte står för.
2013-06-15

  Yrre VIP
Oj, så vackert så nära så alldeles underbart vilken text du har här!!!
2013-06-14

  Rosmarin
Wow, vad bra!

Den här meningen gick rätt in:

"du springer rakt in i mina ensamma väggar"
2013-06-14

  Fredrik P. VIP

Du diktar en dramatisk utveckling
som kulminerar i härlig strof:
"att naket möta en trasig själ
som vågar färglägga mina drömmar
och hålla mina tvivel i sin kupade hand"
Tack, min vän!

2013-06-11

    ej medlem längre
Du beskriver en verklighet som känns livsbejakande och sådär skälvande som den faktiskt är när vi kommit nära en annan själ.
2013-06-11

  Lars Hedlin
Stark text ..APPLÅD! Gillas ;)
2013-06-11
  > Nästa text
< Föregående

L I V
L I V