Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Livet är ju inte så jäkla lätt att vi nödvändigtvis måste göra det svårare


I sprickorna uppstår själva livet

där låg vi nakna under himlatakets evighet
som om ingenting hade hänt
räknade varandras rytmiska andetag
till tonerna av ömsesidig respektlöshet och gammal vana

du pratade om dödens oförtjänta högtidlighet
och jag om livets oändlighet som ingen ännu förstått

förmodligen bara ännu ett halvtaskigt försök
att befästa existensiella markörer
ett sätt att finna något vackert att hålla sig i
när vardagen smakar alldeles för beskt för att vara sann

men där ...
exakt där någonstans i de krackelerade sprickorna
mellan morgontidning, makaroner och husfridsknull
pågår själva livet skoningslöst och fort

som om vi hade tid just nu













Fri vers av L I V
Läst 377 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-01-11 22:25



Bookmark and Share


  ULJO
Bra skrivet med känsla
2015-01-16

    ej medlem längre
bra flyt och innehåll
2015-01-12

  Lars Hedlin
En mycket bra dikt med inlevelse och känsla!
2015-01-12

  Onomatoprofet VIP
"livet är det som händer medan du håller på med annat" - John Lennon
2015-01-11
  > Nästa text
< Föregående

L I V
L I V