Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fantasi kan vara härligt


Ho ho så satt han där
med sitt vita skägg
och tog emot barnens
önskelista

ett år fick jag ett mekano
och jag som inte ens var teknisk
en ångmaskin
med metatabletter

hur fasiken fick jag i gång den

tur fantasin finns
för den är bara min
spelade teater en gång
varför blev det aldrig mer

fantasin tog mej iväg
på mina egna
teaterfärder
publiken var min spegelbild

sånt kunde man inte
önska hos tomten
när jag var ung

julmust fanns redan då
den lär vara 100 år
och jag är bara en
ungdom i sinnet

God Jul Tomten




Fri vers av Lars E Jönsson
Läst 131 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-11-30 17:19



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
tomten, ångmaskin, julmust och barnteater. Det var minsann inga dåliga grejor. Snart börjar adventskalendern också, den får man ju bara inte missa. Då blir man ett barn igen, om aldrig annars.
2010-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Lars E Jönsson
Lars E Jönsson