Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
nu börjar sjön ryka


läge för is

vattnet
fryser genast
på hyttrutorna
endast små
sikthål
vid defrostern

vi går hemåt
in i åsafjorden
nordosten
trummar
små skarpa vågor
med vita toppar

radarn visar
precis
som på natten

tycker inte vi
rör oss
trots 18 hundra varv

vi går mot en köldvägg
tornado tittar
upp från sin
sovplats

han får inte gå ut
innan vi kommer
iland

vi svänger babord
in mot hamnhålet
drar ner motorvarvet
öppnar hyttdörren
för en lycklig hund

förtöjer
sätter in elfläkt
för att tina bort
isen på rutorna

vi går en sväng
sedan lossar jag
burarna

fick iland en länk
precis vad jag hoppats på

men fyra kvar




Fri vers av tom boreland
Läst 291 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-11-30 19:50

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Tea Alex
Som alltid - en fin vardagsskildring.
2010-12-02

  anits VIP
Vackert målar du dina ord till bilder
där jag kan se det som händer
2010-12-02

  Ingela Svenson VIP
såååå, var det något i burarna då?
2010-11-30
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland