Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Under några år i slutet på 50-talet, var farmors fåtölj ljuvlig att sitta i fåtöljen finns fortfarande kvar, hos min bror.


I farmors fåtölj

Farmor bodde i samma hus som jag
far ägde huset, han köpte det
av farmor som bodde på tredje våningen

ibland på eftermiddagen
gick jag upp till farmor
hon hade en fågel i bur
som var kul att titta på.

farmor bjöd alltid på
hembakade kakor och mjölk
sen fick jag sitta i min
favoritfåtölj

Farmor spelade sedan några
78 varvare på trattgramofonen
och när det var jul
fick jag höra
"titta det snöar"
med Povel Ramel

minst två gånger i veckan
hälsade jag på farmor
bara för att få sitta
i min älskade fåtölj




Fri vers av Lars E Jönsson
Läst 172 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-12-01 11:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
väldigt härlig dikt, man får en mysig känsla av den :)
2010-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Lars E Jönsson
Lars E Jönsson