Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trygg lugn och vuxen

Trygg lugn och vuxen
Det är konstigt att bli äldst
Vara den som ska veta allt
Ha svaren på alla dina frågor
Primalskrik från balkongen är inget att tänka på
Eller supa sig full och ligga med vem som helst
Det gör man inte om man är
Trygg lugn och vuxen


Föll från himlen likt en meteor i kaskad av stjärnregn
Klarade färden ner till det som är min existens
En atom utan sammanhang svävar i atmosfären
Spindel med trådlöst nätverk
För dig är jag ändå
Trygg lugn och vuxen


Om ödet jävlas
Om det blåser hårt
Vill jag blotta min hals och samla tårar på burk
Vill jag lägga mig i dåtidens hand som en fågelunge
Jag minns din hand den var så kall och ändå så trygg
Har inte förmånen att gå klädd utan skal
Lämna bekymren i någon annans famn
Nu är det jag som måste vara
Trygg lugn och vuxen


Med titandräkt och låtsassvärd fortskrider min odyssé
Kan inte falla chansa tveka tvivla
Ens för bråkdelen av en sekund förlora sikten
fast jag vet att allt är föränderligt
Livets klara färger i pastell framträder där du står
Fortsättningen på mitt sammanhang


Och jag tänker fortsätta svara på dina frågor
Tänker fortsätta finnas till
Bygga mitt eget nät av små tunna trådar
För jag är trots allt
Trots allt
Trygg lugn och vuxen










Fri vers av Vimala
Läst 245 gånger
Publicerad 2010-12-01 21:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Vimala