Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den iskalla canvasduken av tätt kramandes snöflingor

.

Ljuslågorna svajar
i den milda vinden
och skapar tindrande skuggspel
på den iskalla canvasduken
av tätt kramandes snöflingor

- samma snöflingor
som lugnt och stillsamt
faller mot
och attackerar
dom tända ljusen
- men får se sig besegrade
av dessa soldater
som febrilt kämpar
för att hålla skenet uppe
och hålla leendet
på flickan
så brett som möjligt
då hon
på knastrande snöstigar
leder tåget
genom den vintermörka luften
i sin roll av Lucia




Fri vers av Il poeta della luna
Läst 244 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-12-03 10:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Il poeta della luna
Il poeta della luna