Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi följer Kal-Bärtills vidare öden borta i Snällhovdatrakten...


M´s Julkalender 2010 Nr 3 : " Uteliggarna !"

Denna dag hade Kal-Bärtill bestämt sig för att ägna åt traktens två slashasar och uteliggare, "Nisse och Pisse" .. Ja, det fanns ,faktiskt, bara två uteliggare i denna lilla kommun . Nisse och Pisse hette de och de höll alltid ihop ("Pisse" hette egentligen Per, men, eftersom han hade ovanan att kissa överallt, helt ogenerat ,så hade folket i trakten "döpt" honom till det) . Nisse, däremot, var mer noggrann, han stod inte varsomhelst och gjorde sina behov. Han gick, i alla fall, undan och gömde sig litet.
Båda bodde,alltid, ute (när de inte fick plats på Frälsis´lilla "minivandrarhem", endast fem sovplatser) . På vintrarna var de fasta gäster hos Frälsis, de bodde där hela tiden . Då fick "Pisse" lov att sköta det där med kissandet, han gick, faktiskt, på muggen som alla andra !
Kal-Bärtill åkte, sent på eftermiddagen till Frälsis . Han hade bestämt att sätta de bägge slarvrarna på prov ! De skulle få 10.000 kr var, om de lovade att INTE köpa öl (som var deras "favoritdryck") för pengarna ! Pengarna skulle användas till en liten lägenhet (hyran skulle Kal-Bärtill betala) för de två , men möblemanget skulle de två slashasarna köpa för pengarna, plus kläder, mat och (alkoholfri) dryck . Kvitton ville Kal-Bärtill att de två slarvrarna skulle hålla reda på . Nu var Kal-Bärtill framme, han gick in på det lilla vandrarhemmet och, jadå, de var där, bägge två ! Kal-Bärtill presenterade sitt förslag för både föreståndaren och de två slashasarna och alla fyra var överens om att det var en bra idé . Sagt och gjort , de åkte med Kal-Bärtills bil till den lilla lägenheten, slashasarna fick nyckeln och föreståndaren lovade att hålla ögonen på dem ! Kal-Bärtill skulle kolla dem med jämna mellanrum , det lovade också han . Pengarna sattes in på två konton i Nisses och Pers namn, på Snällhovdas Sparbank . Föreståndaren måste skriva under innan de fick ta ut några pengar .
Naturligtvis återkommer vi med hur det gick med denna ,Kal-Bärtills lite "chansartade investering" .

Dagens Ordstäv: " Alla måste någon gång få en chans, även de, som, till synes, bara har en mikroskopisk möjlighet att ta den !" ( Lucka nr 3)

---




Prosa (Fabel/Saga) av Mats Henricson
Läst 315 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-12-03 18:31



Bookmark and Share


  Seglaren
äh jag ändar mej
ingen kommentar
kanske applåd, då
2010-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska