Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bilden: William Drummond of Hawthornden (1585-1649)




Madrigal: Mina Tankar De Hysa Dödens Ångest (W. Drummond)

~*~

Mina tankar de hysa dödens ångest,
Jag avsky så mitt liv allra mest,
Och medelst begråtanden,
Att frid bringa till min själ så tung,
Ofta kallas den prins som här för monarken;
Men han, denne kall-flinande kung,
Som nedrighet förakta och så de signade förvåna sen,
På sistone prytt med skönhetens ros sitt gravvalv,
Ringakta att ogräset skörda, och komma ej mer alls.

William Drummond 1616

LPWJ svensk version 03/12/10




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 458 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-12-03 22:24



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Applåd!
2010-12-07
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP