Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om Kal-Bärtills rättvisepatos.....


M´s Julkalender 2010 , Nr 4 :"Komprimerad LussekattsRättvisa !"

Kal-Bärtill var extremt rättvis , han hade som tradition att bjuda alla Snällhovdabor på lussekatter just den 4:e december, lite tjuvstart, men, so what ! ! I Snällhovda bor det 4.566 invånare , exakt.
Alltså hade Kal-Bärtill beställt 13.698 lussekatter , det blir 3 lussekatter per invånare !
Dessa skulle serveras vid stadshusets trappa exakt kl 13.00 så folkvandringen hade börjat ! När Kal-Bärtills inhyrda bageribil anlände med alla lussekatterna ( Kal-bärtill åkte alltid med !) så var ALLA Snällhovdabor där (utom fröken Olga Andersson, 99, hon var lite krasslig så hon hade fått tre lussekatter hemsända!) . Kal-Bärtill och tio tillfälligt anställda assistenter (avlönade av Kal-Bärtill, förståss) skötte serveringen . Kaffet och övrigt dricka stod Snällhovda församling för ( de hade också tio församlingsrepresentanter som hällde upp kaffe och serverade dricka) . Serveringen började och det flöt på riktigt bra . Efter en timme så började det ta slut. Men just när Kal-Bärtill gav bort de sista tre lussekatterna till den sista ortsbon, Ove Beck, så kommer TRE stycken till med andan i halsen ! Vilka är ni då ? frågar Kal-Bärtill.
- Vi är Jocke, Maggan och Erik Nilsson, vi hälsar på farsan, Johan Nilsson, sa´en av dem, en ung man på ca 25 . Vi bor inte här längre, vi hälsar bara på nu i december .
Tusan också ,tänkte Kal-Bärtill . "Tänkte ju inte på det ,att släktingar kunde va´här ,redan !" - Ni får vänta fem minuter ! sa´Kal-Bärtill och skickade en assistent att köpa nio lussekatter på det närbelägna konditoriet . Tur hade han för det var öppet ännu . De tre fick sina nio lussekatter och Kal-Bärtills traditionella "lussekatts-utdelning" hade gått i hamn ! Nöjd åkte kal-Bärtill hem till sitt .
Dagens ordstäv: "Millimeterrättvisa är den enda rättvisan som , verkligen, ÄR rättvisa !" (Lucka 4)

---




Prosa (Fabel/Saga) av Mats Henricson
Läst 281 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-12-04 23:13



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Tänker på de arbetare Jesus talar om i Sin liknelse som blev anställda sist, då bara någon timme återstod av arbetsdagen, men de fick ändå lika mycket betalt som de som jobbat längre tid.
De sista blir de första i Guds Rike.
De uppblåsta och självgoda mallgrodsfariséerna får träda tillbaka och lämna plats för dem som ingen räknat med.
2010-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska