Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon ligger där...

Hon ligger där
Hoprullad
som en liten boll
Hennes axlar skakar
Hela hon skakar
Och tårarna rinner
Som en öppen flod
Olika vägar
Om hennes plåga
hade varit fysiska
Hade hon förblöt
för länge sen
Hon vet det så väl
Att i sanningens ögonblick
Är ingen vad dom uppgett sig för

Hon
om någon vet
Det tar aldrig slut
Det kommer aldrig
ta slut

Ändå
Hon längtar

Hon längtar
efter någon
som smeker henne längs ryggraden
Hon längtar
efter någon som tar henne
i hennes famn
Kramar henne så hårt
att hennes smärta försvinner
Att någon
drar ut kniven
plåstrar om hennes sår
Torkar
hennes tårar
Vyssar
henne mjukt
I sin famn
Så hon får somna in
Får lite vila
I sin själ


Och
när hon vaknar
Står någon där
Säger att
allt är över nu

Men hon tror
Tror aldrig det kommer att ske
Hon tror inte längre
Finns ingen som lyssnar
på hennes böner




Fri vers (Prosapoesi) av Anna Nyman
Läst 204 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-12-05 20:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anna Nyman
Anna Nyman