Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi fortsätter att följa Kal-Bärtills´vidare öden....


M´s Julkalender, 2010, nr 5 : "Kal-Bärtills´Uppenbarelse !"

Kal-Bärtill var inte speciellt religiös, men han trodde på Gud och det. Han var ,fortfarande, medlem i statskyrkan och varje år , vid juletid, brukade han gå i kyrkan TRE gånger : den 5 ,12 och 24 december . Idag var, det, alltså, dags för hans första decemberbesök i Snällhovda kyrka . Det var andra advent och högmässa. 10.00 började det och Kal-Bärtill infann sig, punktligt, 09.55 . Högmässan förlöpte i vanlig ordning, psalmer (med julanknytning) , predikotexter och prästens mässande . Kal-Bärtill blev, ärligt talat, lite sömnig.. Men plötsligt (!) ryckte han till ! Han såg något skimrande ovanför prästens huvud , det såg ut som en liten ängel ! Ja, en vitklädd liten ängel (!) svävade omkring ovanför prästen, ca en meter ovanför ! Kal-Bärtill tittade sig omkring men ingen annan stirrade som han gjorde, ingen annan såg det han såg ! Han koncentrerade sig på den lilla ängeln, ca 5 dm var hon bara, med ljusblont hår, en helvit skrud och bländvita, lagom proportionella vingar ! Hon var så vacker ! Som en "oskuldens Miss World" ungefär ! Men han kunde urskilja hennes vackra anlete för han satt ju ganska nära prästen, bara ca 5 meter bort, i främsta bänkraden.......
Med ett ryck VAKNADE Kal-Bärtill upp ur sin slummer, han hade ,faktiskt, slumrat till lite och hade visst drömt något om en ängel ? Eller hade han haft en uppenbarelse och varit i "en annan dimension" en liten stund ? Svaret på den frågan kunde INGEN annan än Jesus ge , det visste Kal-Bärtill . Så han beslutade sig för att försöka finna svaret hos Honom. Men det blev inte idag för nu var mässan slut....

Dagens visdomsord: " Om Du ,verkligen, tror på något så är sannolikheten stor att Du ska finna sanningen om detta !" (Lucka Nr 5)

----




Prosa (Fabel/Saga) av Mats Henricson
Läst 310 gånger
Publicerad 2010-12-05 19:40



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
I så fall var sannolikheten minimal för mitt vidkommande.
Jag var ateist men fann Jesus.
2010-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska