Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Försök till poem - eller osammanhängande besvärjelser och reflektioner kring livet och döden, på förekommen anledning.


Dödsskuggans dal

Om jag ock vandrar
i dödsskuggans dal
Fruktar jag intet ont

Så vackert poetiskt
skaldar bibeln
Estetiskt
och hoppfullt

Döden är varken
ond eller god
Döden bara är

Somliga påstår
att döden är den
yttersta rättvisan
Att inför döden
är vi alla lika

Jag påstår
att döden saknar
sinne för rättvisa
Att döden slår till
slumpvis och
utan urskillning

Döden har hjälpredor
Hantlangare som
upprätthåller
mördande politiska
och ekonomiska system
och militär makt

För de troende
är döden blott
en ingång till
evigt liv
Jag hyser tvivel
på att evigt liv är
eftersträvansvärt

I dödsskuggans dal
vandrar vi alla
i ovisshet om
när vi ska vissna bort
och vad som väntar

Döden är varken
god eller ond
Döden bara är
Det goda och onda
finns i livet
Inte i döden

Döden kan bekämpas
och besegras
Men blott temporärt
Den tar oss till slut

Om jag ock vandrar
i dödsskuggans dal
fruktar jag intet...




Fri vers av ghost
Läst 336 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-12-07 12:08



Bookmark and Share


  queenia
funderar på dina ord.. och var du står...

varför skulle ett evigt liv vara så hemskt?

det är vackert skrivet..
2010-12-07

  Kalle.O
Vet inte vad jag ska skriva förutom att det är det bästa jag läst av dig...
2010-12-07
  > Nästa text
< Föregående

ghost
ghost