Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
utgången av arbetslöshet det gäller inte mig alltså, men kunde


en sanning många glömmer

Jobbet försvann
jaha
arbetslöshetskassan vann
utan min respekt
man vad hjälper den aspekt

Ta jobb
för pengar
från en nisse som heter bob
som ej gör livet värt
pengar som ej täcker
min hyra
men detta ska tiden redan
mig lärt

Jag vägrar…
jag vägrar
kanske dags att städa
för ett hem
där jag inte ens har
en endaste kam
vad är det egentligen för byråkrati
den innehåller då rakt ingen garanti

fast vem bryr sig om jag vägrar,
vet ju att livet inte borde gå
att väga
antingen så godtar man slavarbete
eller får man hitta bostad med rätt till kloakarbete
helt utan pengar
och inga sängar.

Livet som hemlös lockar ej
du kan inte driva bort mej
så okey får gå med bojor
och bo i kojor
vad kan man med dagens politik
mer begära
än tick tack barnen lär få kolik

Ger man de inte handen
får man äta på stranden
Då får man bli hemlös och uteliggare
och leva på att vara ännu en tiggare
undrar hur många som drabbats av detta
det ger ju ingen vidare hetta

Nu kanske det låter
som jag inte vill jobba
men menar bara
att det är en jävla soppa




Fri vers (Fri form) av Anna Nickolausson
Läst 144 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-12-06 22:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anna Nickolausson
Anna Nickolausson