Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skjut upp mig i en rymdkapsel

Min själ den längtar men förnuftet misstänker att
Själen får stå tillbaka som vanligt
Och nöja sig med det den har
Och vara tacksam för den gåva den fått
Och sluta mesa sig och längta

Det är ingen mening
Inse din begränsning människa
Och kräv inte mer av livet
Eller av någon annan
För det kunde ha varit värre

Skjut upp mig någon i en rymdkapsel
Gör mig tyngdlös och viljelös
Gör mig till någon som släckt sina begär
Och som nöjer sig med livet som det är
Gör det nu





Fri vers av Vimala
Läst 247 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-12-07 21:00



Bookmark and Share


  stella
Man ska inte nöja sig! Jättebra text.
2010-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Vimala