Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På andra sidan järnvägen


Statusbarn i stadens bästa skola
Pappas stadsjeep med stjärtvärme på väg
Det är viktigt att vara på väg
Och visa det för de som bor i fågelholkshusen
Och tar den proppfulla tolvan in till stan
De som bor på andra sidan järnvägen

Förstadens idyll klippt ur en annons för mäklarfirman
Vardagsrummet andas ljus och rymd
ifall oväntat besök från Mars skulle anlända just dit
Lika troligt som att pappas stadsjeep skulle rulla in i
Området på andra sidan järnvägen

Bjudning med stil där golfvänner utbyter tips
Och redovisar klassiga händelser i sina viktiga liv
Dryftar bekymren som is på vindrutor
Eller aktier som rasar och barn som ska skjutsas
I stadsjeepen med stjärtvärme
Som aldrig behöver passera området
På andra sidan järnvägen

Bilderna från senaste Phuket-resan
Åh vad vi ser fräscha ut
Och barnen har något att berätta
För sina likasinnade vänner med samma kläder
Samma blonda hår och märkesskor
Hur bra det var och vad bra de har det

Det är tur att man inte har det som de som bor
I området dit man aldrig åker
I området på
Andra sidan järnvägen





Fri vers av Vimala
Läst 273 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-12-07 21:02



Bookmark and Share


  aol
bra skriftat
2010-12-11

    Furious Stylez
ja klassamhället existerar i allra högsta grad. gillar återhållsamheten här
2010-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Vimala